RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må låne penger til bispevisitas

En bunnskrapt kirkekasse gjør at Osterøy kirkelige fellesråd må låne fra diverse fond for å få råd til kaffeslabberas når biskopen i Bjørgvin kommer på besøk.

Biskopbesøket i februar koster fellesrådet mellom 25.000 og 30.000 kroner, penger de ikke har satt av på budsjettet. Med et underskudd på 350.000 kroner og 40.000 mindre i overføringer fra staten under den nye regjeringen, er Osterøy kirkelige fellesråd allerede i økonomiske problemer. Da passer det dårlig med en kostbar bispevisitas.

Taket må vike
For å løse kabalen har kirkeverge Helge Kolstad på Osterøy gått til det skritt at de har bedt om å få låne penger fra fond som egentlig skulle brukes til faste investeringer. Og det er det taket på Hamre kirke som må svi for. Fondet skulle brukes til å reparere taket, men ettersom fellesrådet allerede har lånt penger fra fondet for å dekke et vedlikeholdslån, og det nå må gjøres nye innhugg for kaffe og kaker til biskop Ole D. Hagesæther, må kirketaket vente.

Pulverkaffe
- Kanskje vi må stille med pulverkaffe og tørre kjeks! sier Kolstad spøkefullt til bygdanytt.no.

- Hva er det med bispebesøket som koster 25.000 til 30.000 kroner?

- Alle ekstraarrangementene som kommer i forbindelse med besøket. Lønn må utbetales til de ansatte, leie av lokaler og bevertning, blant mye annet, sier Kolstad til iBergen.no.

Kuriøst nok er det bare biskopen som kan godkjenne lån fra kirkens fond.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere