Av Espen Frithjofsen, blogger på FerdigSnakka.org

Er det en moralsk plikt å delta? Er du imot homofile og lesbiske om du ikke deltar i denne paraden?

Morten Hegseth og Vegard Harm vant Gullrutens publikumspris og kom med et stikk til Ropstad for at Norge har en Barne- og familieminister som ikke vil gå i Pride-tog

«Når ikke Ropstad vil gå i Pride-tog, støtter han ikke skeive familier. Det gjør meg lei meg på vegne av de barna og de familiene», sa Hegseth til VG.

Det går alltid et tog

Jeg synes både Hegseth og Harm er utrolig fine personer. Jeg har gått på Stand Up-kurs sammen med Harm i sin tid og jeg har ikke noe negativt å si om disse to gutta, men nå må jeg spørre både dem og alle andre som mener det er en plikt å gå i Pride.

Jeg kommer aldri til å gå i tog på kvinnedagen. Er jeg da motstander av likestilling?

Jeg kommer aldri til å gå i tog på 1. mai. Er jeg da kapitalist og motstander av fagorganisering?

Jeg kommer aldri til å gå i Pride-tog. Er jeg da i deres øyne en homohater?

I så fall er jeg sterkt uenig. Jeg har ingenting i mot lesbiske og homofile. Men jeg har heller ingen sterke følelser for eller mot normale legninger. Jeg støtter heterofile og homofile helt likeverdig, og jeg føler ikke at jeg trenger å gå i noe tog for å understreke dette. Det synes jeg ikke barne- og familieministeren trenger å gjøre heller. Det er jobben han gjør som minister som må måles. Ikke viljen hans til å gå i tog. Da dømmes han på feil grunnlag.

Pride er ikke for alle

Jeg synes personlig at Pride-paraden er vulgær og unødvendig sexfiksert, og jeg føler meg ikke bekvem i en slik setting. Dette farger ingen av mine meninger om lesbiske og homofile. Dessuten har organisasjonen Pride politiske holdninger som man ikke nødvendigvis kan støtte. Derfor synes jeg det blir feil å prøve å presse noen til å gå i denne paraden under påstanden om at man ikke støtter skeive familier om man ikke stiller.

Morten og Vegard. Dette synes jeg er tullete. Ikke alle lesbiske og homofile går i Pride.