Gå til sidens hovedinnhold

Må raskt få ting i gang

Søndre Nordstrand får som kjent tolv millioner kommunale kroner som innsatsmidler. Men hvordan skal de best komme til nytte, og hvem skal styre prosessen?

Søndre Nordstrand:Dette var tema på siste møte i bydelsutvalget. Det viktigste er at vi kommer i gang og at befolkningen får se at vi er aktive i vår handling, var BU-leder Teddy Kjendlies kommentar i saken. Men det er også viktig at mange blir med i prosessen så vi får mange innspill på hvor vi kan gå aktivt inn.

Men hvem er det som skal være med å koordinere arbeidet?

Fra administrasjonen var det lagt frem et forslag til koordineringsgruppe. Den skal bestå av tre representanter fra bydelsutvalget, en fra byrådsavdelingen for velferd og sosiale tjenester, en fra byrådsavdelingen for barn og utdanning og to representanter fra bydelsadministrasjonen.

Lokalpolitikerne var enig i sammensetningen, men spørsmålet som måtte diskuteres var hvem som skal representere BU.

Flere forslag ble presentert, men de endte med å ikke velge personer, men hva de representerer. Dermed vil BUs gruppe bestå av BU-leder, leder for kultur- og oppvekstkomiteen og leder for helse- og sosialkomiteen.

Det er gledelig at vi har fått penger, og de kan hjelpe oss med noe, men vi må også være oppmerksom på at det bare er snakk om tolv millioner - det samme som god Lotto-gevinst, sa Arild Andersson (H).

John Bjørnøy (V) håpet på at det kunne bli god utnyttelse av pengene, for som han sa: Godt jobbet nå, vil kanskje gi mye mer senere.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?