*Nettavisen* Nyheter.

Må redegjøre i Stortinget om helikopterstyrt

Oslo (NTB): Direktoratet for nødkommunikasjon må torsdag redegjøre for helikopterulykken på Sollihøgda for Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.

- Vi skal ha et møte med direktoratet for nødkommunikasjon torsdag, og vi har bedt dem redegjøre for ulykken ut fra den informasjonen de har, og gi oss et bilde av hvordan de vurderer situasjonen, sier komitéleder Linda C. Hofstad Helleland (H) til NTB.

Hvorfor politiet i Nordre Buskerud ikke klarte å få kontakt med mannskapet i helikopteret via nødnettet før den fatale ulykken, blir et sentralt spørsmål for komiteen, forteller hun.

Stedet hvor ulykken skjedde, ligger i grenselandet mellom distrikter som har det nye digitale nødnettet på plass og distrikter som fremdeles opererer på det gamle analoge nettet. Ifølge Luftambulansen er det stadig utfordringer med å få kontakt med de ulike sambandene i slike områder.

- Vi er bekymret for denne mellomfasen før alle er på samme nett. Vi har nå sette flere eksempler på at denne fasen er vanskelig, sier Helleland.

Opprinnelig skulle nødnettet vært landsdekkende innen 2009, men en rekke problemer underveis har skjøvet fristen til utgangen av 2015. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.