Gå til sidens hovedinnhold

Må skifte klær for å røyke

Røyklukt skal ikke sjenere pasientene.

Et nasjonalt lovverk om totalt røykeforbud på offentlige plasser er under arbeid. Ved Nome sykehjem i Lunde er de tidlig ute. Her ble ordningen innført fra nyttår.

- Vi har hatt hovudfokus på pasientene og mener de ikke skal utsettes for røyklukt eller eventuelle ubehag i sammenheng med ansatte som røyker, sier institusjonssjef ved Nome sykehjem, Bent Krogager til TA .

For en helserettet institusjon som arbeider med gamle og syke mennesker, ønsker en å vektlegge den helsemessige biten. Krogager er positivt overrasket over innsatsen og viljen til de ansatte til å tilpasse seg en røykfri hverdag.

Positive reaksjoner
- Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, sier han og viser til både røykende og ikke-røykende i staben sin. Den siste uka har de likevel justert reglementet noe.

Bare i den ubetalte røykepausen på dagtid, hadde de ansatte ved Nome sykehjem i utgangspunktet anledning til å gi etter for røyksuget sitt.

Private klær
Da ble det krevd at de byttet om til private klær og måtte gå utenfor området til sykeheimenjukeheimen.

- Dette ble praktisert de to første ukene, men denne siste uka har vi moderert oss litt.

Det totale røykeforbudet for de ansatte ved sykehjemmet førte til at det ble røkt mye på parkeringsplassen foran sykehjemmmet. Røykerne følte ubehag ved dette, forteller en tilpasningsvillig Krogager, som har lyttet til arbeidstakerne.

Les hele TA-saken her.

Flere saker i TA.

Kommentarer til denne saken