Må slåss for å overleve

I fjor klarte Bolton så vidt å berge sitt Premier League-liv. TV 2 Nettavisen tror årets sesong blir nok en desperat kamp mot nedrykk.

14.08.03 09:38

Bolton endte på 17. plass i fjor, og vi tror de havner i faresonen igjen. Men lite skal til før det går enda verre, laget er en klar nedrykkskandidat denne sesongen også.

Likevel: Vi tipper Bolton på 16. plass i år.

Bra sjef

Så hvorfor skal Bolton klare seg? Tja, laget er i alle fall vant til nedrykksstrid og det presset som følger med i bunnen av tabellen. Manager Sam Allardyce har nærmest utrettet mirakler som har holdt laget oppe tross lite penger og mangel på egne stortalenter som kan bidra.

Okocha blir viktig.

Det har Allardyce gjort gjennom smarte manøvrer i overgangsmarkedet. Han har klart å bringe inn stjerner som Youri Djorkaeff og meget gode JayJay Okocha, og selv Fredi Bobic har vært innom Reebok stadium under Allardyce.

Spiss-flopp

Rutinerte Ivan Campo er nå fast ansatt i Bolton, og gir midtbanen sårt tiltrengt styrke. Han kan også brukes i forsvaret om det skulle knipe.

På topp har Allardyce hentet inn Kevin Davies. Spissen slo gjennom med dunder og brak i Southampton i 1998, og ble solgt til Blackburn for astronomiske 90 millioner kroner. Der ble det med ett ligamål (tidenes dyreste, kanskje?) og Davies havnet i Southampton igjen. Også der har suksessen uteblitt, og han ble til slutt fristilt fra kontrakten.

Sterk avslutning

Laget har valgt å møte svak motstand i sommerens treningskamper, så resultatene der gir ingen pekepinn på lagets styrke. Ser man på måten Bolton avsluttet fjorårets sesong på, kan men derimot ikke bli annet enn imponert:

På de ni siste kampene tapte de bare en gang – borte mot Chelsea. Mot Arsenal tre runder før slutt kom de tilbake fra 0-2 til 2-2, og sendte Premier League-trofeet til Old Trafford.

Og morsomt nok: Der seriestarter Bolton i år. 16 august venter regjerende mester Manchester United på det potensielle slaktoffer Bolton, og det i seg selv kan være symbolikk nok på at det blir et vanskelig år for The Trotters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.