RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må sone tre år for overgrep mot flere mindreårige jenter

Sist oppdatert:
Den 57 år gamle mannen må også betale til sammen et millionbeløp i erstatning til de fornærmede jentene.

En 57 år gammel skiensmann er dømt til fem år i fengsel for overgrep mot flere unge jenter og for å hatt samleie med ei mindreårig jente. To år av straffen er gjort betinga, som betyr at han må sone tre år. Han må også betale til sammen et millionbeløp i erstatning til de fornærmede jentene, skriver Telemarksavisa.

Sorenskriver Jahn Mydland og meddommerne Ruth Wenche Ramslien Næss og Fred Erik Pedersen har landet på en dom som er litt strengere enn aktors påstand.

Påstanden til aktor Jeanette Desiree Hagene Knutsen var på fem års fengsel, hvor av tre år skulle gjøres betinga med to års prøvetid. Retten har landet på at to år av straffen skal gjøres betinga, noe som betyr at han må sone tre år i fengsel. Til fratrekk fra fengselsstraffen kan 57-åringen trekke fra 112 dager som han har sittet i varetekt i saken.

Millionerstatning
Han må også betale erstatning til de fornærmede. Beløpene varierer fra 175.000 og ned til 20.000 kroner, og til sammen er det snakk om 1.765.000 kroner.

Under rettssaken i Nedre Telemark tingrett i mars erkjente den 57 år gamle tidligere skoleansatte mannen seg skyldig i de fleste tiltalepostene.

Av de 24 fornærmede jentene var det bare ei som han ifølge tiltalen hadde møtt fysisk. Dette var jenta han sto tiltalt for å ha voldtatt da hun var 12 eller 13 år gammel. Dette nektet 57-åringen for i retten, og han sto fast på at han aldri hadde møtt noen av jentene.

Retten mener imidlertid at det er bevist at 57-åringen møtte jenta, slik hun har forklart, og at han gjennomførte flere samleier med henne.

Tok lang tid
Helt fra rundt 2005 og 2006 utga den nå 57 år gamle mannen seg for å være ei ung jente eller gutt på diverse chattesider, hvor han fikk kontakt med de mindreårige jentene.

Etter å ha opparbeidet seg tillit, fikk han jentene, noen helt ned i 10-årsalderen, til å sende nakenbilder av seg selv. Flere fikk han også til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran webkamera. Og han sendte selv pornografiske bilder og videoer til noen av av de fornærmede jentene.

Tre av de fornærmede jentene er i fra Telemark, mens resten er fra andre steder i landet. Det kom i rettssaken fram at 57-åringen første gang ble anmeldt i 2007.

Da ble imidlertid saken henlagt. Så ble han anmeldt i slutten av 2009. Etter at mannen ble pågrepet første gang og fikk pc-en beslaglagt, tok han igjen kontakt med små jenter via internett allerede neste dag. Totalt fant politiet rundt 3600 bilder og rundt 200 videosnutter på mannens pc-er.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

AKTORER: Håvard Kalvåg og Jeanette Desiree Hagene Knutsen var aktorer i saken mot 57-åringen.

Da rettssaken startet i Nedre Telemark tingrett 11. mars, kom det også fram at saken ble liggende stille hos politiet i rundt to og et halvt år. Den lange saksbehandlingstida har ført til at de fornærmede jentene er blitt unge voksne.

- Det er kjempeflaut at det har tatt så lang tid, sa aktor Håvard Kalvåg da rettssaken startet. Foruten statsadvokat Håvard Kalvåg var også politiadvokat

Jeanette Desiree Hagene Knutsen aktor i saken. 57-åringen hadde to forsvarere, advokatene Morten Wexels og Bjørn Dyrland.

Les flere saker fra Telemarksavisa!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere