RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må sprenge vekk snøskavler

Det var litt over midnatt at E134 over Haukeli ble stengt på grunn av et stort snøras. Raset har gått vest for Haukelitunnelen.
Det var litt over midnatt at E134 over Haukeli ble stengt på grunn av et stort snøras. Raset har gått vest for Haukelitunnelen. Foto: Statens Vegvesen
E134 over Haukeli er fortsatt stengt etter at det gikk et ras vest for Haukelitunnelen i natt.

Det er håp om å få åpnet veien senere i dag. Andre steder i juletrafikken ser det nå lysere ut, skriver Telemarksavisa på nett.

Riksvei 7 over Hardangervidda er nå åpnet for kollonnekjøring. Dermed finnes det muligheter for dem som vil bevege seg mellom Øst- og Vestlandet og fjellet. Hvor langt tid bilistene må finne seg i å vente er usikkert.

Når det gjelder E134 har en kjentmann nå vært på rasstedet.

- Det må sprenges vekk en del snøskavler før veien kan åpnes igjen, sier trafikkoperatør Kristin Våsjø ved Vegtrafikksentralen til TA.no.

Det er håp om at dette kan skje i løpet av dagen. Det er ventet en ny oppdatering på situasjonen ved 15-tiden søndag ettermiddag.

Det var litt over midnatt at E134 over Haukeli ble stengt på grunn av et stort snøras. Raset har gått vest for Haukelitunnelen.

Veien er stengt mellom Tyrveli bom og Liamyrane bom på strekningen Haukelifjell, heter det i rapporten.

Du kan lese hele saken her.

MÅ SJEKKE STEDET

På grunn av faren for nye ras ble E134 umiddelbart stengt. Det vil den være helt frem til en skredekspert har vurdert rasstedet.

- Dette arbeidet kunne først iverksettes når det blir dagslys, sa trafikkoperatør Annikken Island ved Vegtrafikksentralen søndag morgen.

Saken fortsetter:


Dette betyr at veien trolig vil være stengt i mange timer fremover. Ekspertene vil ta stilling til om rester av skredet må sprenges vekk før veien kan åpnes igjen.

UVÆR OVER HARDANGERVIDDA

Det har vært uvær over Hardangervidda, men riksvei sju er altså åpnet for kollonekjøring.

Du kan lese hele saken her.

Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er fortsatt stengt. På riksvei 52 over Hemsedalsfjellene er det nå åpnet for fri ferdsel.

Statens vegvesen oppfordrer alle som skal over fjellet til jul og å sjekke de oppdaterte trafikkmeldingene. Det ventes stor trafikk i dagene fremover.

Les flere saker fra Telemarksavisa her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere