RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må stoppe undersøkelse i gyteområde

Stavanger (NTB): Seismikkselskapet TGS har fått beskjed om å stoppe undersøkelser i Barentshavet Sør på grunn av loddegyting.

Oljedirektoratet opplyser i en pressemelding at de mandag ble kjent med at TGS har gjort seismiske undersøkelser i områder hvor de har blitt frarådet å gå inn på grunn av loddegyting. Direktoratet har gitt selskapet muntlig beskjed om øyeblikkelig å avslutte undersøkelsene i dette området.

- Vi har fått bekreftelse fra TGS på at denne anmodningen er blitt fulgt med umiddelbar virkning, heter det i pressemeldingen.

Havforskningsinstituttet har frarådet seismiske undersøkelser i gitte områder i gyteperiodene for henholdsvis torsk og lodde.

Seismiske undersøkelser skjer ved at lydbølger sendes fra en kilde over eller i undergrunnen. Lydbølgene forplanter seg gjennom bergartslagene som så reflekteres opp til sensorer på havbunnen, i overflaten eller sensorer nede i et borehull. Fra dette dannes det et bilde av geologien i undergrunnen, går det fram av Oljedirektoratets nettside. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere