Gå til sidens hovedinnhold

Må svare for tre hjemmeran

I løpet av en måned ble tre familier hjemsøkt av brutale ranere.

Tre menn fra Oslo, Østfold og Akershus er nå tiltalt for tre brutale hjemmeran på Romerike i april og mai 2011. Hovedmannen er tiltalt for å ha gjennomført på alle ranene, mens de to andre har deltatt på et hver.

12. april klokken 21.45 banet hovedmannen og to ukjente personer seg inn i leiligheten til en familie på Ilebråtan i Fet kommune. Mens sønnen og kjæresten så på, ble mannen slått.

- Tre maskerte og bevæpnede menn skal ha stormet inn i en leilighet, sa operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til rb.no den gang.

Truet med voldtekt
Ifølge tiltalen truet de med å skjære av fingrene til mannen og voldta kvinnen hvis de ikke åpnet safen. Ofrene ble bundet, slått og truet med pistol. Utbytte ble smykker og et mindre pengebeløp.

4. mai ringte hovedmannen og en av hans medtiltalte på hos en person på Skedsmo og utga seg for å være politi. Innenfor døren ble mannen brutalt banket opp med brekkjern, samt kneblet og bundet med et putevar over hodet. Utbytte fra dette ranet ble mellom 17.000 og 20.000 kroner.

Etter ranet reiste de to mennene til Slogum gård i Skedsmo der de forsøkte å finne lagerboden til mannen de hadde kneblet og bundet. Dette innbruddsforsøket mislyktes fordi tyvene ikke fant boden.

Tatt
16. mai var hovedmannen igjen i aksjon sammen med sin andre medtiltalte. Denne gangen tok han seg inn i hjemmet til en mor, far og barn i Villvinveien på Kjeller. De tre ble truet med brekkjern og pistol, samt teipet sammen. Utbytte ble et større pengebeløp.

– De tilstedeværende i huset, far, mor og deres sønn, ble bundet fast og truet med pistol, kniv og brekkjern, sa operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til rb.no da.

- Jeg hørte et brak. Kraftig nok til at jeg våknet, men ikke verre enn at det lett kunne forklares med at noe hadde falt ned eller lignende. De er en helt vanlig, sosial familie. Vi har et godt forhold. Det er veldig ubehagelig at noe sånt som dette kan skje her hos oss, sa en nabo til avisen.

Familien klarte selv å komme seg løs og varsle politiet etter ranet. Flere vitner så gjerningsmennene forsvinne fra området i en mørk Audi. Denne ble etterlyst, og Oslo-politiet pågrep mennene på Haugerud i Oslo noen timer senere.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg