RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må tåle ruskevær

Sist oppdatert:
Staten krever dokumentasjon på at Snøhvit tåler nordnorske vinterstormer.
Dersom myndighetene ikke får tilfredsstillende dokumentasjon på at Snøhvit-anlegget fungerer, kan oppstartstillatelsen i verste fall holdes tilbake, melder Dagens Næringsliv. Det statlige sikkerhetsorganet Petroleumstilsynet er betenkt etter rapporten som viste hvordan anlegget ble satt ut av spill etter snøstorm.

- Det er betenkelig at de har funnet så mange feil. Vi ser at Statoil har mye å jobbe med og store utfordringer for å få anlegget opp på det nivået det skal være, sier talskvinne Inger Anda til Dagens Næringsliv.

Midt i stormnatten 27. januar ble det snart ferdige Snøhvit-anlegget satt ut av spill da strømmen gikk og 470 alarmer begynte å ule. Statoils interne granskningsrapport som DN omtalte lørdag, retter hard kritikk mot Statoils prosjektorganisasjon og hovedkontraktør Linde for manglende vintertilpasning av gassfabrikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere