RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må ut med 1,5 milliard

Sist oppdatert:
Det store amerikanske meglerhuset Lehman Brothers må nå ut bed store summer i forbindelse med et forlik i kjølvannet av Enron-skandalen
Kilder familiære med forliksforhandlingene opplyser til Bloomberg News i dag at Lehman Brithers må ut med 22,5 millioner dollar, eller omkring 1,5 milliarder kroner.

Bakgrunnen for utbetalingen er Lehmans rolle som tilrettelegger for energihandelskonsernet Enron som gikk over ende i 2001 i det som er USA nest største konkurs noensinne.

Kravene mot Lehman gjelder obligasjonslån som meglerhuset arrangerte for Enron helt tilbake til 1998. Lehman vil i forbindelse med forliket ikke innrømme noe skyld, sier kilder.

Forliket skal nå til godkjennelse hos Lehman og saksøkerne.

Lehman har ikke vær saksøkt for å ha bidratt i Enron-sjefenes manipulering av regnskaper og finanser, og må derfor ikke svare for mer enn obligasjonslånene de tilrettela, melder Bloomberg.

Saksøkerne som er både obligasjonseiere og aksjonærer har tilsamen meldt inn krav mot Citigroup, J.P. Morgan Chase og andre banker for tilsammen 30 milliarder dollar.

Enron skandalen utløst et av historiens største verdifall for et selskap. Aksjeverdier for 68 milliarder dollar ble bort i forhold til toppnotering for aksjen i august 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere