*Nettavisen* Nyheter.

Må utlevere Twitter-brukere

Foto: (Scanpix)

Twitter må gi bort konfidensiell informasjon. Dommen kan være avgjørende for Ryan Giggs.

29.05.11 18:36

Mikroblogging-nettstedet Twitter fikk beskjed fra retten i California om å oppgi informasjon om fem av sine brukerkontoer.

Politikere fra South Tyneside i England har nemlig krevd informasjon om den anonyme brukeren «Mr. Monkey», etter at vedkommende kom med anklager mot tre av dem på nettsiden.

Ifølge Sky News skal Twitter nå gi fra seg opplysningene.

Bryter «gagging orders»
Dette kan føre til en rekke lignende saker, ettersom Twitter lenge har vært et sted der pålegg om privatliv ofte brytes.

Forrige uke kom avsløringen om at Manchester United-spiller Ryan Giggs angivelig har vært utro mot sin kone i lang tid.

Giggs hadde klart å skaffe seg en såkalt «super injunction» eller «gagging order» fra rettens side som nektet media og andre å nevne hans navn om affæren skulle komme fram i lyset.

Det virket imidlertid mot sin hensikt i det navnet hans ble twitret over en lav sko, og Giggs deretter saksøkte nettstedet som en følge av det.

Da tok parlamentsmedlem John Hemming saken i egne hender og benyttet seg av sin rett til å avsløre Giggs.

Må til amerikansk rett
Advokatene til fotballspilleren har også krevd å få vite hvem som sto bak lekkasjen av hans navn, men tok saken til Høyesterett i London.

Trolig etterkom ikke Twitter dette kravet fordi kjennelsen ikke kunne håndheves i USA, der de er basert.

- Giggs' advokater gikk til retten i London, som ikke har jurisdiksjon over Twitter i California. Tyneside-medlemmene tok saken til riktig sted, og da måtte Twitter gi fra seg informasjonen, forklarer advokat Mark Stephens.

Annonsebilag