Gå til sidens hovedinnhold

Må utsette anlegg for skileik

50 prosents økning i anleggskostnader gjør at det planlagte vinterleikanlegget ved Munkebekken må settes på vent inntil videre. Pengene strekker ikke til, sier prosjektleder i Friluftsetaten Trond Enkerud.

ELLINGSRUD: Skileikanlegget på Munkebekken er et ønske fra beboerne i nærmiljøet. Planleggingen startet for 4 år siden og pengene har ligget på bordet siden 2005.

Nå viser det seg at hele prosjektet må gjennom en ny runde i kommunen. Prisene i byggemarkedet er for høye. Det forteller prosjektleder Trond Enkerud i Friluftsetaten.

Vi har 400.000 men de pengene strekker ikke til. Vi får ikke noe anlegg for den summen, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Lys og snowboard

Bakken er planlagt å ligge i buskaset rett bak bebyggelsen på Munkebekken, og skal knyttes opp mot lysløypenettet som går innover i Østmarka til Lofthus. Anlegget får belysning og ramper for snowboard.

På sommerstid kan bakken brukes til terrengsykling. Friluftsetaten skulle gjerne vært igang med arbeidet allerede. Men det har ikke vært mulig fordi et stadig strammere byggemarked må ta seg bedre betalt. Bevilgningen fra to år tilbake holder ikke lenger.

Investeringsmidlene er blitt for små i forhold til den prisøkningen som har vært på denne type arbeider. Slike prosjekter har en prisøkning på femti prosent. Særlig graving og annet maskinarbeid er blitt dyrere, sier han.

Anlegget skal bidra til aktivitet for ungdom som vil drive med vinterleik på egenhånd. Lignende skianlegg er under planlegging også på Romsås og Arena Lillomarka på Ammerud. Men bakken på Munkebekken får ikke skiheis.

Det vil fordyre prosjektet veldig, sier Enkerud.

Nye runder

Manglende investeringsmidler er ikke det eneste problemet man har støtt på. Politikerne har så langt ikke bevilget nødvendige driftsmidler. Det koster penger å holde en bakke igang.

Jeg vil anslå at det koster 30-50.000 kroner å drifte en slik bakke, sier han.

Prosjektet har vært litt kjelkete for oss. Det står ikke på viljen, men vi trenger en fullfinansiering, legger han til.

Ifølge Enkerud har Friluftsetaten nå fått tilsagn om at det kommer driftsmidler. Det skaper en viss optimisme om at prosjektet vil la seg realisere. Den gjenværende brikken blir da en tilleggsbevilgning utover de 400.000 kronene. Prosjektet har alt tilsagn om tippemidler fra staten.

Vi må ta saken opp på nytt for å skaffe ny finansiering. Per idag kan vi ikke sette igang, og jeg tør ikke si når det kan skje. I tillegg er det nye retningslinjer for bygging i marka, samt en ny oslomarkalov. Det er en av grunnene til at jeg ikke kan si når vi kommer igang, sier Enkerud.

Vi har fremmet saken og mener anlegget vil bli et godt tilbud til lokalmiljøet her oppe. Det er synd vi ikke har fått det til ennå. Vi må vente på mer penger, avrunder prosjektlederen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen