Gå til sidens hovedinnhold

– Må være perlen blant studentboligene

Kun superlativer både fra ordføreren og de to aller første beboerne i splitter nye Vestgrensa studentby.

ULLEVÅL: Litt over ett år er gått siden ordfører Fabian Stang (H) og statsråd Tora Aasland (SV) la ned grunnsteinen til byggetrinn to av Vestgrensa studentby ved Domus Athletica. 14. januar kunne Sunniva Cecilie Rugseth (20) som aller første beboer låse seg inn i sin nye hybel. Nøkkelen var litt hard å vri om, men vel inne kunne medisinstudenten slå fast at det så veldig bra ut.

– Det er så nytt og rent. Og eget bad! Jeg er så glad! Bygget er i tipp topp stand. Jeg gleder meg til å flytte inn, sier Gjøvik-jenta, som så fram til å flytte fra en langt eldre hybel i Kringsjå studentby.

– Kringsjå hadde fortjent en ansiktsløftning, slår hun fast.

Nært alt

– Vestgrensa må være perlen blant studentboligene, kommenterte en imponert ordfører.

Og både Stang, SiO-styreleder Fredrik Øren Refsnes og SiOs eiendomsdirektør Tom Olstad trakk frem Vestgrensas beliggenhet som argument for å få flere studentboliger nettopp her. De nye boligene ligger midt i et kollektivknutepunkt med nærhet til Oslo sentrum, mange av byens læresteder, og til studenttilbud som treningssenteret Domus Athletica.

12 år etter at første byggetrinn sto ferdig med 235 boenheter, kan nå 200 studenter flytte inn i 164 nye leiligheter og hybler.

Ikke nok med det: På åpningsdagen fikk Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus 35 millioner kroner til flere studentboliger av statsråd Tora Aasland.

Se film av byggeprosessen (Artikkelen fortsetter under videoen)

Etasjestrid

– Endelig kan vi kalle Vestgrensa en studentby. Det har vært mange møter med bydelsutvalg, kommune, byråd og bystyre. Det har vært mye diskusjon rundt omreguleringen fra fire til seks etasjer. Det var nemlig ingen selvfølge at vi skulle få seks etasjer. Heldigvis ble vi hørt, og to ekstra etasjer har gitt 60 ekstra boenheter, sier SiO-styreleder Refsnes.

Han mener Vestgrensa vil bli et referansepunkt for studentboligbygging i lang tid fremover.

– Vi må huske på det at de fleste studentene ikke stemmer i Oslo, men det gjør naboene. Likevel har vi valgt å satse på studentboliger. Det viser at Oslo, som studenthovedstad, tar sitt studentansvar på alvor, sier Stang.

Sunniva Cecilie Rugseth er i alle fall glad det ble flere etasjer. Fra vinduet i femte etasje ser hun rett over på skolen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem