*Nettavisen* Nyheter.

Machete-drapsmenn skutt i London

Foto: Yusuf_Kayalar/Twitter

To menn er skutt i London etter at de drepte en soldat med machete.

22.05.13 22:07

Kontoret til den britiske statsministeren sier onsdag kveld at de behandler det bestialske angrepet på en soldat i London onsdag, som et terrorangrep. Offeret var en soldat stasjonert i nærheten av åstedet, sier et medlem av parlamentet til CNN.

Flere vitner så angrepet på soldaten onsdag ettermiddag som startet med at mennene kjørte inn i personen. Vitner fortalte MailOnline at soldaten hadde på seg en t-skjorte med påskriften «Help for Heroes» da han ble angrepet av to menn.

De to mennene ble senere skutt av politiet. En av mennene ble lettere skadd, mens den andre personen er alvorlig skadd.

Soldaten ble drept av de to mennene med macheter.

- De hakket løs på den stakkars gutten, fortalte vitnet James til radiokanalen LBC. Han fortalte at de behandlet offeret sitt som et stykke kjøtt, også etter at han lå livløs på bakken.

- De hugde ham, skar ham og kuttet ham. De to mennene var helt gale. De oppførte seg som dyr. De dro kroppen hans fra fortauet og forlot den liggende midt i veien, fortalte han til radiokanalen.

- Jeg har aldri sett noe lignende
Også vitnet Luke Huseyin (32), som bor i området, så to menn myrde en mann før de ble skutt.

- Jeg var hjemme da jeg hørte et smell utenfor (...) To mørke menn gikk ut av bilen og dro den hvite mannen over veien mot en vegg. Den ene mannen hadde en kniv som så ut til å være en fot lang (en fot = 30,48 centimeter) og en machete. Den andre hadde en pistol. De begynte å hakke på ham med kniv og slå ham i magen med machete. Jeg tror ikke det tok lang tid før han var død. Folk som gikk forbi skrek og løp vekk. Jeg har aldri sett noe lignende, sier han.

En av de som kom forbi var firebarnsmor Julia Wilders (51).

- Jeg trodde først det hadde vært en ulykke, og at de to mennene drev med førstehjelp, men da så jeg at de brukte kjøttøkser på ham. Mannen min skrek at jeg måtte gå tilbake. Jeg var i sjokk, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nick Ansell

Skutt
Huseyin forteller videre at de to mennen ikke stakk av etter overfallet, men ble stående i veien ved sitt offer.

- De bare sto der som om de ventet på politiet. Det må ha tatt 20 minutter før politiet ankom (...) Politioffiseren kom ut av bilen og mennene løp mot politiet med skytevåpen. Politiet skjøt dem og de falt i bakken, forteller han.

Politiet bekrefter at de onsdag rykket ut til meldinger om overfall i bydelen Woolwich sør i London. To mistenkte ble konfrontert av politiet. Da mennene tok fram våpen, blant annet en pistol, åpnet en kvinnelig politibetjent ild.

Bilder tatt fra helikopter over området viser flere skytevåpen og stikkvåpen liggende på veien ved åstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.