Portugisisk, tysk og britisk politi har denne uken gjennomført søk i et naturreservat i Portugal i forbindelse med forsvinningen til Madeleine McCann.

Det omfattende søket pågikk i fire dager ved en demning i naturreservatet Barragem do Arade. Torsdag melder Sky News at søket er avsluttet.

Området finkjemmes av et letemannskap på flere titalls personer. Sonder, dykkere, sporhunder og droner blir også benyttet i søket. Det er tysk politi som har tatt initiativ til søket.

Førstestatsadvokat i Braunschweig, Hans Christian Wolters, holdt kortene tett til brystet, men varsler at det kan komme en form for kunngjøring når området er ferdig gjennomsøkt.

– Vi leter etter bevis, men jeg kan ikke si hva slags bevis vi leter etter. Det kan tenkes at vi kommer med en veldig kort uttalelse til pressen når søket er ferdig. Om det er denne uken eller neste uke, vet jeg ikke, sier Wolters til Nettavisen torsdag formiddag.

– Jeg vet ikke når hele området er ferdig gjennomsøkt, sier han.

Les også: Igangsetter større søk etter Madeleine McCann

Overbevist om at Maddie er død

Wolters har tidligere uttalt til Nettavisen at han er overbevist om at Madeleine McCann er død. Det er den tyske overgrepsdømte mannen Christian Bruckner (45) som er hovedmistenkt i saken.

Britisk politi har konsekvent omtalt saken som en forsvinningssak. Britisk politi bekrefter at de overværer søket i Portugal.

– Britisk politi fortsetter å jobbe og bistå våre kollegaer i Portugal og Tyskland med deres etterforskning av forsvinningen til Madeleine McCann, skriver Scotland Yard i en uttalelse til Nettavisen.

– Britisk politi vil være i Portugal og jeg er takknemlig overfor Polícia Judiciária og Bundeskriminalamt som lar oss være til stede mens arbeidet deres pågår, sånn at vi kan informere Madeleines familie om enhver utvikling, opplyser Scotland Yard.

Les også: Tysk statsadvokat: – Vi har bevis på at han var der da Madeleine McCann forsvant

Rosa pyjamas

Madeleine skal ha vært kledd i en rosa pyjamas da hun forsvant sporløst fra hotellrommet i Praia da Luz i Portugal den 3. mai i 2007.

Britisk presse har de siste dagene spekulert på at etterforskere søker etter fragmenter fra Madeleines rosa pyjamas.

– Leter dere etter Madeleines pysjamas eller andre klesplagg som tilhørte jenta, Wolters?

– Det kan jeg ikke svare på, svarer han.

Les også: Advokaten til Maddie-mistenkt: – Jeg har ny informasjon

«Et lite stykke paradis»

Britiske tabloidaviser har intervjuet en anonym kilde som har kjennskap til den pågående etterforskningen.

Kilden hevder overfor britisk presse at den hovedmistenkte Bruckner skal ha blitt observert i naturreservatet i Portugal noen dager etter at Madeleines forsvinning.

Naturreservatet ligger omtrent fem mil unna feriebyen der Madeleine forsvant.

Bruckner skal overfor en bekjent ha omtalt naturreservatet som «et lite stykke paradis».

The Times skriver at etterforskerne tror Madeleine skal ha vært i live «to til tre dager etter forsvinningen».

En lastebilsjåfør i den nærliggende byen Silves hevder å ha sett en jente som lignet på Madeleine. Observasjonen skal ha blitt gjort bare dager etter forsvinningen.

Lastebilsjåføren hevder han så en kvinne som overleverte jenta til en mann, skriver The Times.