RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maddies foreldre vil ha ny etterforskning

(Metropolitan Police)
Sist oppdatert:
Madeleine McCanns foreldre tror fullt og fast på at portugisisk politi vil gjenoppta etterforskningen av jentas forsvinning. Torsdag er det fem år siden Maddie forsvant mens familien var på ferie.

Kate og Gerry McCann mener det er en realistisk sjanse for at datteren vil bli funnet i live, skrev London-avisen The Telegraph onsdag. De lar seg ikke skremme av at polititalsmenn i Portugal i forrige uke framholdt at det ikke foreligger nye opplysninger.

- Vi er overbevist om at det foreligger ny informasjon, sa den 43 år gamle faren onsdag.

- Vi hadde ikke ventet noen spontan reaksjon, og vi er i løpende dialog med portugiserne, framholdt Gerry McCann.

- Vi vet at det er en realistisk mulighet for at Madeleine fortsatt kan bli funnet i live, tilføyde Kate.

Britisk politi utelukker ikke at jenta fortsatt er i live, og ba onsdag sine portugisiske kolleger om å gjenoppta saken.

I mai er det fem år siden den da fire år gamle Madeleine forsvant sporløst fra Praia da Luz på Algarvekysten, hvor familien McCann var på ferie. Foreldrene hadde lagt Madeleine og søsknene hennes for natten og var på en restaurant omkring 50 meter fra der de sov. Da de kom tilbake, oppdaget de at datteren var borte.

Ifølge britisk politi har en ny gjennomgang av bevisene i saken åpnet for 195 nye etterforskningsmuligheter. Etterforskningen har vært lagt på is siden 2008.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere