*Nettavisen* Nyheter.

Madeleine McCanns foreldre kritiske til ny Netflix-dokumentar

Madeleine McCann var snaut fire år gammel da hun ble bortført fra ferieleiligheten i Praia da Luz, hvor hun og søsknene sov mens foreldrene var sammen venner på en restaurant i nærheten. Foto: Kate Mccann (Pa Photos)

Mener ny Maddie-dokumentar vil «potensielt hemme» etterforskningen.

08.03.19 14:54

Foreldrene til den forsvunne jenta Madeleine McCann stiller seg kritiske til en Netflix-dokumentar om forsvinningssaken. Madeleine var snaut fire år gammel da hun forsvant sporløst fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal i 2007. Forsvinningssaken er en av de mest omtalte gjennom tidene.

Foreldrene Gerry og Kate McCann sier i en uttalelse at de frykter Netflix-dokumentaren vil kunne «potensielt hemme» politietterforskningen, og ville derfor ikke stille opp i dokumentaren.

Britisk politi har heller ikke latt seg intervjue i den nye Maddie-dokumentaren.

- Vi har ikke deltatt i Netflix-dokumentaren, bekrefter en pressetalskvinne ved Scotland Yard overfor Nettavisen.

Det er uklart om dokumentaren blir tilgjengelig for norske Netflix-abonnenter.

- Vi har ingen informasjon om denne tittelen for øyeblikket, opplyser Netflix' pressetjeneste i Norden i en e-post til Nettavisen.

- Kan potensielt hemme saken

Den nye dokumentaren blir ifølge BBC tilgjengelig hos strømmegiganten senere denne måneden.

- Vi er kjent med at Netflix planlegger å vise en dokumentar i mars 2019 om Madeleines forsvinning. Produksjonsselskapet fortalte oss at de lager en dokumentar og spurte om vi ville delta, sier foreldrene i en uttalelse.

- Vi kan ikke se at dette programmet vil bidra i letingen etter Madeleine, og spesielt ettersom det pågår en aktiv politietterforskning, kan den potensielt hemme den, sier foreldrene i uttalelsen.

Foreldrene understreker videre at deres synspunkter og meninger dermed ikke er representert i Netflix-dokumentaren.

Netflix-dokumentaren vil angivelig inneholde intervjuer med etterforskere fra saken og andre nøkkelpersoner, ifølge The Independent.

Dokumentaren vil bestå av åtte episoder, ifølge The Daily Express. Netflix har ennå ikke kommet med en offisiell dato for når dokumentaren blir tilgjengelig, ifølge samme avis.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foreldrene Kate og Gerry McCann sier de aldri vil gi opp letingen etter datteren Madeleine McCann. Foto: Ap/scanpix

- Har kostet 135 millioner

En spesialenhet hos Scotland Yard, «Operation Grang», ble opprettet i 2011 for å fortsette etterforskningen av den forsvunne jenta, etter at portugisisk politi henla saken. I november i fjor fikk enheten innvilget ytterligere 150.000 pund for å fortsette etterforskningen fram til slutten av mars måned. Deretter må politienheten søke om nye bevilgninger for å fortsette saken.

Den britiske etterforskningen har ifølge estimater kostet skattebetalerne om lag 11,7 millioner pund, noe som tilsvarer 135 millioner kroner i dagens kurs.

Foreldrene har sverget at de aldri vil gi opp letingen etter datteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.