Gå til sidens hovedinnhold

Madeleine McCanns foreldre slår tilbake mot nye opplysninger

Avviser at de har fått brev med beskjed om at det finnes bevis for at datteren er død.

Sent mandag kveld ble det hevdet at den tyske statsadvokaten Hans Christian Wolters, som etterforsker den 13 år gamle forsvinningen av Madeleine McCann i Portugal, har skrevet et brev til jentas foreldre Kate og Gerry McCann, meldte britiske Sky News.

I brevet som nå hevdes å være oppdiktet, ble det hevdet at Wolters sitter på «konkrete bevis» for at datteren deres er død, men statsadvokaten at han ikke kan fortelle om disse bevisene uten å sette hele etterforskningen i fare.

Kate og Gerry McCann skriver i en uttalelse på nettsiden findmadeleine.com at det er feil at de har mottatt et slikt brev.

- Meldingene om at vi har fått et brev fra tyske myndigheter som hevder de har bevis for at Madeleine er død, er FALSKE. Som mange andre usanne historier i media, har dette skapt unødvendig angst for familie og venner, og nok en gang forstyrret livene våre, skriver ekteparet.

Les også: Enda en ny kobling i Madeleine-saken: Gutt (6) forsvant sporløst i Algarve

For to uker siden ble det kjent at en 43 år gammel tysk mann, som er identifisert som Christian Brückner av britiske og internasjonale medier, er mistenkt for bortføringen og det sannsynlige drapet. Han skal ifølge The Times stille seg uforstående til siktelsen og vil nekte å la seg avhøre av politiet med mindre de har nye bevis som knytter ham til saken.

Les også: (+) Slik førte etterforskning på tvers av landegrensene frem til en hovedmistenkt i Madeleine McCann-saken

Til The Daily Mail som følger den tyske etterforskningen i Braunschweig tett, uttalte Wolters mandag at han ennå ikke engang hadde delt avgjørende bevis med politiet i Storbritannia eller i Portugal, hvor saken også er under etterforskning.

– Vi har vært helt klare på at vi etterforsker en drapssak, og at vi har bevis for det. Jeg kan forstå foreldrenes smerte – og at de vil ha utløp for den – men det er bedre for dem at vi kan etterforske saken fullt ut, sier Wolters.

Les også: Raser over hjerteløs Madeleine-påstand

Reklame

Kort tid: Ryddesalg med Pondus, Lunch og Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken