Madeleines foreldre gjester Oprah

Foto: MAX NASH (AFP)

Nesten to år etter at Madeleine McCann forsvant gjester foreldrene verdens mest sette talkshow.

15.04.09 14:44

(SIDE2): Toårsmarkeringen for forsvinningen er anledningen, og ifølge Sky News flyr Kate og Gerry McCann til Chicago i neste uke for å filme en timelang spesialsending med den amerikanske talkshowdronningen Oprah Winfrey.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Intervjuet vil bli sent 3. mai, toårsdagen for da Madeleine forsvant. Det vil også bli vist opptak fra National Centre for Missing and Exploited Children i Washington.

I forbindelse med programmet har US charity utviklet tegninger som vil vise hvordan Madeleine vil se ut i dag, som femåring.

Sky News gjør et poeng ut av at McCann-familiens talsmann, Clarence Mitchell, i fjor nektet for at paret var midt i en budkrig mellom Oprah Winfrey og Barbara Walters.

Det ble da sagt at begge talkshowene var villige til å bla opp rundt 10 millioner kroner for å få intervjue foreldrene til Madeleine.

Mens foreldrene selv var under etterforskning i forbindelse med forsvinningen skal de ha ment at det var upassende å stille i en TV-program som Oprah. Nå er det imidlertid valgt å takke ja.

De har enda ikke gitt opp håpet om å finne datteren i live, og Oprah har mange millioner seere fordelt i 144 land. De vil derfor få et stort publikum.

Nylig ble det kjent at foreldrene er i gang med en storstilt kampanje hvor de skal dele ut 10.000 flygeblader i byene Praia da Luz, Lagos og Burgau. Som kjent forsvant den lille jenten fra Praia da Luz i Algarve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.