RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Madoff-investor funnet død

Sist oppdatert:
Madoff-skandalen har krevd sitt første dødsoffer.

Thierry de la Villehuchet (65), en fransk hedgefondforvalter som skal ha tapt 1,5 milliarder dollar på investeringer sammen med den svindelsiktede Wall Street-veteranen Bernard Madoff, ble tirsdag funnet død på sitt kontor på Manhattan i New York. Politiet sier de mistenker selvmord.

L'Oreal-arving tapte

Verdens rikeste kvinne, den 86 år gamle L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt, er blant dem som skal ha latt Madoff og Villehuchet forvalte deler av formuen, ifølge CNN.

Bettencourts investeringer er ikke offentlige, men det hevdes at hun skal ha overlatt til Madoff gjennom Villehuchet å plassere 22,9 milliarder dollar.

Bettencourt er bare en av flere rike personer i Europa og ellers i verden som skal ha tapt penger i det som tegner til å bli en av verdens største svindelsaker. Den spanske milliardæren Alicia Koplowitz, filmregissør Steven Spielberg og nobelprisvinner Elie Wiesel er andre navn, ifølge CNN.

Har innrømmet svindel

Bernard Madoff (70), grunnlegger av Bernard L. Madoff Investment Securities og tidligere styreleder på Nasdaq-børsen, har innrømmet å ha svindlet investorer. Ifølge siktelsen skal det dreie seg om 50 milliarder dollar, tilsvarende nærmere 345 milliarder norske kroner. Svindelen skal ha foregått gjennom en såkalt «Ponzi-plan», et system lignende et pyramideselskap hvor nykommeren betaler selskapets veteraner.

En rekke banker, selskaper, fond og veldedighetsorganisasjoner er også rammet av bedrageriet, ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere