RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Madoffs finansdirektør sier seg skyldig

New York (NTB-AP-Reuters): Finansdirektøren til den bedrageridømte amerikanske finansmannen Bernard Madoff erklærte seg tirsdag skyldig i svindel, hvitvasking av penger og andre tiltalepunkter.

Frank DiPascali, som var Madoffs nestkommanderende i mange år, innrømmet at han hjalp Madoff gjennomføre et omfattende bedrageri som kostet tusener av investorer milliarder av dollar.

Han innrømmet også at han hadde vitnet falskt da det syntes klart at det enorme pyramidespillet kunne avsløres. Han nevnte ingen andre kolleger som kunne ha kjent til svindelen, da han ble framstilt i retten i New York tirsdag.

I motsetning til det som er vanlig med hvitsnippforbrytere, besluttet dommeren å sette DiPascali i fengsel uten kausjon.

Den 52 år gamle DiPascali arbeidet for Madoff i 33 år, i mange år som finansdirektør, inntil spillet var over som en følge av den globale finanskrisen i fjor.

Madoff sa seg skyldig i mars og soner nå en dom på 150 år i et fengsel i North Carolina. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere