RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Madoffs revisor erklærte seg skyldig

Sist oppdatert:
New York (NTB-Reuters): Revisoren til den amerikanske storsvindleren Bernard Madoff har erklært seg skyldig i bedrageri.

David Friehling (49) hevder fortsatt at han ikke kjente til Madoffs gigantiske pyramidespill, men han erklærte seg tirsdag likevel skyldig i flere tilfeller av bedrageri. Noen av tiltalepunktene har en strafferamme på opptil 20 års fengsel.

Revisoren fortalte at han valgte å stole på mange av opplysningene han fikk fra Madoff uten å undersøke dem nærmere. Han ba sin egen familie og de mange ofrene for pyramidespillet om unnskyldning.

Bernard Madoff sto bak det som regnes som den største investeringssvindelen på Wall Street noensinne. 71-åringen soner nå en 150 års fengselsstraff.

Så langt er bare tre personer trukket for retten i forbindelse med bedrageriet. Straffeutmålingene i sakene mot Friehling og Madoffs kompanjong Frank DiPascali (53) finner sted neste år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere