Madonna: - Jeg hjelper et barn

Madonna har tatt til orde mot kritikerne som raser mot at hun har adoptert lille David fra Malawi.

18.10.06 09:03

(SIDE2:) - Jeg har adoptert David Banda for at han skal få unnslippe et liv i ekstrem fattigdom, sier Madonna.

- Særbehandling
Tirsdag kveld slo popsangeren og ektemannen Guy Ritchie hardt tilbake mot kritikere både i Storbritannia og i Malawi som mener Madonna har fått adopterte David fordi hun er rik og kunne velge hvem hun ville. Malawiske adopsjonsregler er veldig strenge, og organisasjoner i landet raser mot at Madonna og Ritchie fikk flydd ut David Banda til London.

Da han og barnepiken ankom Heathrow mandag kveld var presseoppbudet enormt.

Startet lenge før
Madonna skriver i et åpent brev til pressen at hun og ektemannen startet adopsjonsprosessen for mange måneder siden. Hun sier at hun ikke aktet å fortelle hele verden at de ønsket å adoptere da hun ser det som en privat familiebegivenhet.

Den 48 år gamle sangeren sier hun plukket Malawi fordi hun selv har vært engasjert i hjelp i landet. Madonna understreker at de har måttet gå gjennom alle adopsjonsregler og tester som alle andre.

Madonna, som underskrev med sitt fulle navn Madonna Ritchie, sier at hun og Ritchie ifølge malawisk lov har 18 måneder på seg til å bevise at de egner seg som Davids foreldre.

- Dette er ikke en oppgave jeg eller mine tar lett på, sier hun.

- Forsøkt i flere år
Ifølge The Sun skal Madonna og ektemannen ha forsøkt å få et tredje barn i flere år uten å lykkes. Avisen sier at det ikke utelukkes at Madonna og ektemannen adopterer flere barn.

Familien Ritchie vil de nærmeste månedene få flere besøk fra sosialtjeneste i England hjemme. Om åtte måneder skal de møte foran et adopsjonspanel for første gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.