RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maduro ber om møte med opposisjonen

Caracas (NTB-AFP-Reuters): Venezuelas president Nicolás Maduro vil møte opposisjonslederen Henrique Capriles for å få slutt på voldsomme demonstrasjoner som har utviklet seg til den verste krisen hittil for hans regjering.

Minst ti mennesker er drept og mange er skadd i demonstrasjonene som daglig har rystet Caracas siden 4. februar. Lørdag var flere hundre tusen mennesker i gatene for å protestere mot skyhøy kriminalitet, økende inflasjon og varemangel.

I en tale til tilhengere utenfor presidentpalasset søndag sa Maduro at han på et guvernørmøte onsdag skal drøfte situasjonen med Capriles, som er guvernør i delstaten Miranda.

Det er ingen tegn til at veisperringer med brennende søppel og daglige sammenstøt mellom politi og steinkastende studenter skal true regjeringen til Maduro.

Derimot har protestene etter hvert ført til voksende irritasjon i de velstående nabolagene der de fleste av protestdemonstrasjonene og sammenstøtene finner sted. Selv Capriles er lei.

- Hvem er det dere prøver å overtale ved å blokkere deres egne gater hvis naboene allerede er på deres side? Tapperhet er ikke å kaste stein eller rope høyest, men å bruke ideer til å endre andres holdninger, sa han på et protestmøte lørdag. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere