*Nettavisen* Nyheter.

Mæland vil se Yaras hemmelige korrupsjonsrapport

Oslo (NTB): Næringsminister Monica Mæland (H) vil ha innsyn i Yaras interne granskingsrapport om korrupsjon. Det ble klart på et møte med selskapets konsernsjef og styreleder torsdag.

Onsdag ble selskapet ilagt et forelegg på 295 millioner kroner, og tidligere konsernsjef Thorleif Enger ble tiltalt for grov korrupsjon. Torsdag ble styreleder Bernt Reitan og konsernsjef Jørgen Ole Hatlestad kalt inn til et møte hos Mæland. Staten eier 32,6 prosent av gjødselgiganten.

Etter møtet sa hun til Dagens Næringsliv at hun vil be om å få den interne granskingsrapporten advokatfirmaet Wiersholm har laget for Yara.

- Det er naturlig å be om den nå når straffesaken er ferdig etterforsket og boten er vedtatt, sier næringsministeren. Hun sier hun har tro på at politiet har gjort en god jobb og funnet det som er å finne, men vil ikke utelukke at det kan komme fram flere kritikkverdige forhold.

- Etter å ha vært politiker noen år bruker jeg ikke ord som «utelukke» og garantere», sier hun.

Departementet sier de vil vurdere eventuelle konsekvenser ved å be om innsyn. Det er flere formelle sider som må avklares, blant annet hensynet til de øvrige aksjonærene i Yara. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag