RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mafialeder skutt av sikkerhetsstyrker

Sist oppdatert:
I en to timer lang skuddveksling ble narkobossen drept. Skremte innbyggere filmet skytingen. Se den her.

Den meksikanske mafialederen Ezequiel Cardenas, kjent under tilnavnet Tony Tormenta, er drept i en skuddveksling med sikkerhetsstyrkene i landet.

Cardenas var en av lederne for det såkalte Golf-kartellet, og en av de mektigste kartell-sjefene i Mexico. Han gikk under tilnavnene Tony Tormenta og Tony «the Storm».

Han ble drept fredag i byen Matamoros, i nærheten av grensa mot den amerikanske delstaten Texas, ifølge den mexicanske marinen, melder NTB/Reuters.

Cardena var leder for en av de største smugleropperasjonene i landet, og amerikanske myndigheter hadde en dusør på fem millioner dollar for informasjon som ledet til hans arrestasjon, melder CNN.

- I dag tok vi et nytt viktig steg for å ødelegge de kriminelle organisasjonene som har gjort så mye skade for menneskene i dette landet, sa sikkerhetstalsmann for den meksikanske regjeringen, Alejandro Poire, etter skytingen.

Dramaet startet klokken 15.30 lokal tid da marinestyrker nærmet seg Cardenas skjulested midt i byen Matamoros. Cardenas menn skjøt granater og maskingeværer. Skrekkslagne innbyggere i området fortalte om den to timer lange skuddvekslingen på nettstedet Twitter og la ut videoopptak på YouTube.

Du kan se videoen her. Artikkel fortsetter under videovindu

Fire andre av Cardenas menn døde også i skuddvekslingen. Det samme gjorde tre marinesoldater.

Cardenas ble en av lederne for Golf-kartellet etter at broren hans, narkobossen Osiel Cardenas, ble utlevert til USA i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere