Gå til sidens hovedinnhold

Mafiasjef tatt i politiaksjon

Jose de Jesus Mendez Vargas er en av Mexicos mest ettersøkte personer.

Meksikansk politi har pågrepet den antatte lederen for et av landets største narkotikakarteller, La Familia.

Jose de Jesus Mendez Vargas (50), også kjent som El Chango (apekatten) - som er spansk slang for en blanding av kokain og heroin, ble pågrepet i en aksjon i byen Aguascalientes.

- De føderale myndighetene har pågrepet overhodet Jose de Jesus Mendez. Denne pågripelsen har knust den resterende kommandostrukturen, sier talsmann for meksikanske sikkerhetsmyndigheter Alejandro Poire.

President Felipe Calderon er svært fornøyd med pågripelsen og har gratulert politiet med en strålende jobb. Han legger til at pågripelsen er et stort slag mot organisert kriminalitet.

- Gjør Guds arbeid
La Familia har rykte på seg for å være brutale, men hevder selv at de beskytter lokalsamfunnet og fremmer familieverdier.

- De mener de gjør Guds arbeid, og deler ut bibler og penger til de fattige, opplyser amerikanske politimyndigheter, skriver The Times.

- Mendez Vargas er ansvarlig for transportering og salg av kokain, marihuana og metamfetaim i diverse delstater i Mexico og i USA, lyder en uttalelse fra Statsadvokatens kontor i Mexico.

Den antatte mafiasjefen er også mistenkt for å stå bak en rekke kidnappinger og drap på rivaliserende gjengmedlemmer, melder BBC.

Dusør på 2,5 millioner dollar
Myndighetene hadde utlovet en dusør på 2,5 millioner dollar for informasjon som førte til en pågripelse av Mendez Vargas, som var ettersøkt av både meksikanske og amerikanske myndigheter.

Mendez Vargas har trolig fungert som La Familias overhode siden den tidligere lederen for det beryktede narkotikakartellet, Nazario Moreno, ble drept i en politiaksjon i 2010.

Om lag 40.000 mennesker har mistet livet i forbindelse med narkokrigen som har herjet i Mexico de senere årene.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken