RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magazinet beklager

Sist oppdatert:
Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk beklaget trykkingen av Muhammed-karikaturene på en pressekonferanse i dag. Les mer her:
NRK melder fredag morgen at den omstridte redaktøren Vebjørn Selbekk i den kristne avisen Magazinet nå beklager at han publiserte de meget omstridte Muhammed-tegningene.

Som kjent har karikaturene av Muhammed skapt enorme reaksjoner blant annet i Midt-Østen.

Beklagelsen ble kunngjort på en pressekonferanse hos inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen halv ti fredag, melder NRK.

Vebjørn Selbekk har hatt møte med lederen for Islamsk Råd Norge, Mohammad Hamdam, sammen med arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen og KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Forsoningsmøte

Selbekk sa han var lei seg for å ha krenket muslimers religiøse følelser da han den 10.januar publiserte en faksimile av de danske tegningene fra Jyllands-Posten.

- Jeg beklager dypt. Det var ikke min hensikt å såre noen, sa Selbekk, som berømmet norske muslimer for måten de har taklet denne situasjonen på. Dette kom frem under pressekonferansen, ifølge NRK.

Lederen for Islamsk råd i Norge, Mohammad Hamdan, sa på sin side at Selbekk har fått hans beskyttelse.

- Vår profet Mohammed sier at alle personer kan gjøre en feil, men den beste person er den som angrer, sa Hamdan, melder NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere