Stoltenberg er i Sverige for å blant annet diskutere Sveriges og Finlands søknader om Nato-medlemskap, sammen med Sveriges statsminister Magdalena Andersson.

– Vi har diskutert Sveriges Nato-søknad. Først vil jeg takke deg for den solide støtten for at vi kan bli medlem. Den historiske betydningen av at Sverige søker seg inn i Nato er den riktige avgjørelsen,. Det vil forsterke sikkerheten, spesielt i Østersjøen, sa Andersson innledningsvis.

Les også: Erdogan sier fortsatt nei til svensk og finsk Nato-medlemskap

Og hun la til:

– Vi har masse å tilby Nato, både Sverige og Finland. Det blir mitt sterkeste budskap på Nato-toppmøtet i Madrid.

Et sterkere samarbeid

Stoltenberg var klar på igjen at Sverige og Finland er hjertelig velkomne i Nato, men at problemet med Tyrkia må løses.

– Vi er i dialog med tyrkerne. Vi er i tett dialog med alle tre land. Vi trenger å finne en løsning på dette, sa Natos generalsekretær i kjølvannet av at Tyrkia foreløpig sier nei til et svensk og finsk Nato-medlemskap.

Siste nytt om Ukraina-krigen her

Nato-sjefen snakket om at det militære samarbeidet mellom Sverige og de allierte allerede er godt i gang.

– Sverige og Finland er med på øvelser allerede nå. Jeg vil takke for svenskenes bidrag i Nato-øvelser, det er alltid profesjonelt. Jeg ser fram til å ønske dere velkommen på Nato-toppmøtet i Madrid senere denne måneden, sa Stoltenberg.

- Tar det veldig seriøst

Andersson fikk spørsmål om hvordan de skal løse floken med Tyrkia.

– Vi tar kampen mot terrorisme veldig seriøst. Det er ingen spørsmål om at Sverige bidrar i kampen mot terrorisme. Vi har bi- og trilaterale samtaler med Tyrkia for å finne en løsning, sa Sveriges statsminister.

Les også: Stoltenbergs forgjenger: – Nato begikk den første tabben for flere år siden

Stoltenberg tok også ordet og var krystallklar i svaret sitt:

– Målet vårt er å løse dette så fort som mulig. Vi må adressere bekymringene tyrkerne har så fort som mulig. Jeg vil gjøre det jeg kan for at et svensk og finsk medlemskap blir realisert, sa Natos generalsekretær.