RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mager trøst for Eltek

Fortsatt store underskudd, men bedret kontantstrøm.

Eltek fikk et driftsresultat på minus 143 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor. Det er en bedring fra minus 792 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsresultat før avskrivninger og amortisering endte på 118 millioner kroner sammenlignet med 3 millioner kroner i fjerde kvartal i 2008. Driftsinntektene falt samtidig fra 1.783 millioner kroner i fjerde kvartal 2008, til 1.497 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultat før skatt på minus 173 millioner kroner i fjerde kvartal 2009, en kraftig oppgang fra minus 868 millioner kroner i samme periode året før.

Eltek genererte fri kontantstrøm på 194 millioner kroner i fjerde kvartal, og for hele året ble den frie kontantstrøm bedret med 1 milliard kroner til 585 milioner kroner.

- Høyeste prioritet har i 2009 vært å bedre kontantstrøm og styrke den finansielle fleksibiliteten. Tiltak mot dette har gitt avkastning, skriver selskapet i rapporten.

Selskapet venter å generere fri kontantstrøm fra alle segmenter i 2010. Eltek skriver også at de vurderer muligheten av å utstede obligasjonslån for å tilbakekjøpe gjeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere