*Nettavisen* Nyheter.

Magesyken på Klækken var trolig turistdiaré

Hønefoss (NTB): Det er påvist såkalt turistdiaré-bakterier hos flere pasienter som ble syke etter et opphold på Klækken Hotell på Ringerike tidlig i desember. Smittekilden kan ha vært kald mat fra koldtbordet.

Hos flere pasienter er det påvist en type bakterie som heter Enterotoksigene Eschericia coli (ETEC), melder Mattilsynet. I prøver fra mat og drikkevann er det foreløpig ikke funnet sykdomsfremkallende bakterier, og det er ikke kjent hvilken matvare som forårsaket utbruddet. Spørreundersøkelser blant gjestene kan imidlertid tyde på at smittekilden er kald mat fra koldtbordet, ifølge tilsynet, som nå jobber med å kartlegge og analysere disse matvarene.

Den siste tiden er det ikke meldt om nye syke blant gjestene som var på hotellet mellom 3. og 9. desember.

Prøveresultatene blir ikke klare før på nyåret, og det er ikke sikkert man vil klare å konkludere med hvilken matvare som var forurenset med ETEC-bakterier.

Det ble meldt om til sammen 319 syke som hadde spist på hotellet, og seks av dem havnet på sykehus. Gjestene hadde hovedsakelig diaré og magesmerter, noen hadde også oppkast og feber. Hotellet fikk pålegg om å stenge av kjøkkenet for desinfisering, og åpnet deretter igjen som normalt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.