*Nettavisen* Nyheter.

Magetrøbbel mot Nordpolen

Mike Horn sliter med vondt i nyrene og magen. Polfarerne tror det kan ha lekket drivstoff fra pulken i maten hans.

20.03.06 10:59

- Mike har hatt problemer med hele systemet sitt i dag. Han har faktisk vært litt plaget i flere dager, men i dag var skikkelig ille, en av de aller verste dagene hans på hele turen. Han har vært trøtt og slapp og kvalm, og varm og kald om hverandre, og han har hatt vondt i nyrene og magen, forteller Børge Ousland på hjemmesiden sin.

- Vi mistenker at det kan ha vært en fuellekkasje i pulkene som kan ha kommet inn i maten hans. Men vi vet ikke det; kan ikke lukte noe fuel i pulken. På en eller annen måte har han fått i seg noe, forteller nordmannen.

Ousland og Horn gikk 26 kilometer på søndag og har 77 kilometer igjen av den strabasiøse turen. Nordmannen har også reparert skiene sine som nå er halvmeteren kortere.

- Når det er white-out er det en stor fordel med lange ski, fordi de blir nesten som forlengede følehorn, der du føler terrenget foran deg. Med disse korte skiene snubler jeg mer av gårde, jeg ser ikke engang skituppene under ansiktsmasken. Men jeg tror de varer helt frem. Det er bare noen få dager igjen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag