RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Word Lens oversetter tekst på skilter og menyer, rett foran øynene på deg.
Word Lens oversetter tekst på skilter og menyer, rett foran øynene på deg. (Quest Visual)

Magisk oversettelse for iPhone

Sist oppdatert:
Word Lens lar deg se verden gjennom en spanjols øyne.

[Mobilen.no]: Hvis du kan engelsk er dette iPhone-applikasjonen som vil gjøre Spania-ferien langt enklere.

Word Lens oversetter det du ser på fra spansk til engelsk, direkte i kamerasøkeren til iPhone.

Ikke over nettet
En av de store fordelene med programmet er at det ikke benytter nettet. Det hele foregår inni mobiltelefonen og det er derfor ikke kostnader knyttet til bruk av mobilnettet.

Det er heller ikke en tradisjonell oversettelse vi snakker om. Programmet bytter ut ordene fra originalteksten mens du ser på. Det eneste du trenger å gjøre er å peke kameraet på iPhonen din mot teksten så oversettes den umiddelbart.

Et alternativ for mange vil være Google Translate, men da er du avhengig av å være på nett med de kostnader det medfører. Det er også langt fra like intuitivt.

Salgsplakater, menyer og skilt
Dette er ikke en applikasjon som egner seg til å oversette brev eller lange artikkler. Best resultat får du på resturantmenyer, skilt i butikker eller andre enkle informasjonsskilt. Så lenge du forstår engelsk går det hele mer eller mindre smertefritt.

Vi testet Word Lens på en del enkle spanske setninger og det gikk mer eller mindre uten problemer. Den er ikke noe grammatisk vidunder, men det er helt uproblematisk å forstå hva som menes.

Det ligger demofunksjoner i den gratis  prøveversjonen som viser deg hvordan den kan vise ord og setninger baklengs og den demoversjon som tar bort alle ordene. Ikke særlig nyttig, men det viser hvordan det hele virker.

Ønsker du å kunne oversette , koster det penger. Spansk til engelsk koster 29 kroner og det samme for engelsk til spansk. 
Last ned Word Lens her

Her kan du se hvordan Word Lens fungerer i praksis:
Se video av Word Lens

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere