*Nettavisen* Nyheter.

Magnet fikk huggorm på sprit

Foto: asle bentzen

Magnet sparket i gang ny turné på Loftet på Askøy torsdag kveld. Da fikk han også overrakt huggormen som bet ham i øyet i sommer. Se bildene her.

16.09.05 09:14

Da Magnet spilte på Lost Weekend-festivalen hjemme på Askøy, ble han bitt i øyelokket av en huggorm før konserten.

Drepte ormen
Ormen ble uskadeliggjort av festivalarrangørene, og før torsdagskveldens konsert overrakte de ormen på sprit. I tillegg fikk han enda en orm i en plastpose.

- Det skal visst være den samme ormen. Jeg var ikke i stand til å se så nøye på den etter at den bet meg, sier Magnet til ibergen.no mens han holder opp Finlandia-flasken med den spritlagte huggormen.

- Jeg tror de har tatt den skyldige, humrer bergensartisten, mens Lost Weekend-mannskapet på sin side bedyrer at ormen ikke er tatt av dage av dem.

- Den er selvdød. Huggormen er jo fredet i Norge, forklarer de.

Sikkert og visst er det uansett at Magnet skal plassere ormen på hedersplass hjemme.

- Den skal vel stå på peishyllen. Eller i studio, sier han.

Rockestjerner
Etter åpningskonserten torsdag skal Magnet med sine fire bandmedlemmer ut på en lang og utmattende turné. 38 konserter på litt under to måneder, inkludert England og Japan.

- Det er ikke første gang jeg har latt meg overtale til noe slikt. Men det blir bra selv om det blir tøft å være så lenge borte fra familien, sier Magnet, som egentlig heter Even Johansen.

- Blir det rockstar-turnébuss?

- Ja, selvfølgelig. Vi fant ut at vi måtte ha en skikkelig buss. Det er lange avstander i Norge og det er hardt å stå opp klokken seks for å nå et fly som skal gå klokken åtte, sier han.

- Øvd masse
Konsertene ser han frem til, og passer på å nevne at bandet har «øvd masse denne gangen».

- Når det gjelder turnélivet, tror jeg gutter forstår den greien der bedre enn piker. Det er som i steinalderen, da menn gikk ut for å jakte. De liker å jakte, henge sammen med andre menn og ta noen øl - eller hva de pleide å drikke i steinalderen, forklarer Magnet.

- Men man har jo andre behov også. Badet i bussen er ikke så stort, så man føler seg alltid skitten. Vi snakker drit og er full i drit, forklarer han.

- Men dritt er jo sunt for blomster, sier han, og avslører at han er i det poetiske hjørnet.

Magnet har 26 konserter i Norge foran seg - klikk her for å se turnélisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.