RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er en farlig situasjon. Hvis vi lar følelsene styre, gjør vi nøyaktig som IS vil, sier TV2s nyhetsanker Mah-Rukh Ali.
- Det er en farlig situasjon. Hvis vi lar følelsene styre, gjør vi nøyaktig som IS vil, sier TV2s nyhetsanker Mah-Rukh Ali. Foto: Alexander Winger (Nettavisen)

Mah-Rukh Ali: - Hvis vi lar følelsene styre, gjør vi nøyaktig som IS vil

Sist oppdatert:
TV2s nyhetsanker Mah-Rukh Ali mener fremmedfrykten gjør at unge forvirrede muslimer lar seg rekruttere av IS.

Ali har hatt permisjon for å studere IS ved Universitetet i Oxford og har gitt ut en bok om terrororganisasjonen. Hun jobbet hele natten gjennom da terroren traff Paris fredag 13. november.

TV2 mottok en rekke rasistiske og hestende kommentarer mot muslimer etter TV-sendingene.

– Det er en farlig situasjon. Hvis vi lar følelsene styre, gjør vi nøyaktig som IS vil, sier Mah-Rukh Ali i et lengre intervju i Aftenpostens papirutgave.

Les også: Mah-Rukh Ali om IS: - Besatt av sex

– Å spre frykt og hat er en del av IS’ strategi. De vil utnytte flyktningstrømmen til å plante sine krigere i Vesten, og du ser jo hvor kort tid det gikk fra vi ønsket flyktningene velkommen for noen uker siden, til at vi nå – etter terrorangrepet – innfører strengere grensekontroller og strammer inn asylpolitikken. Når fremmedfrykten vokser i oss, vinner høyreradikale krefter frem. Noe som igjen skaper grobunn for at unge, forvirrede muslimer lar seg rekruttere av IS, sier hun til Aftenposten.

Ali tror poenget med angrepet i Paris kan være at IS kan være svekket på bakkeplan i Syria etter luftangrep og derfor vil demonstrere makt og spre seg i Europa, eller at det har vært en splittelse innad i IS og dermed ønsket en seier de kunne samles om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere