RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maifest for supplyrederne

Sist oppdatert:
Supplymarkedet i Nordsjøen styrket seg igjen i mai til de høyeste nivåene hittil i år etter en kraftig tilstramming i markedsbalansen i alle segmenter
Med en utnyttelse av spotflåten i Nordsjøen på eller over 90 prosent i de fleste segmenter ble mai en ny meget sterk måneden for rederne. Ratene har i mai i snitt ligget på de høyeste nivåene siden forrige topp i november i fjor.

Det går frem av månedsrapproten fra supplymeglerhuset Seabrokers.

Det er nå få ledige supply og ankerhåndteringsfartøyer å spore i Nordsjømarkedet, og fartøyene sluttes for nye kontrakter allerede før den neste er påbegynt. Utsiktene for at juni også blir bra for rederne er sterke som følge av et riggmarked som ser ut til å holde stor aktivitet godt inn i neste år.

Antallet spotfartøyer sank også gjennom måneden og bidro til tilstrammingen av markedet. Ni enheter gikk enten til kontrakter i andre havområder eller ble sluttet på lengre kontrakter gjennom mai, mens kun fire kom inn i spotmarkedet etter verftsopphold eller kontraktsavslutning.

For mellomstore og store plattformskip lå utnyttelsesgraden i spotmarkedet på meget sterke 92 og 96 prosent, ifølge Seabrokers, mens utnyttelsesgraden for mellomstore og store AHTS'er lå rundt 90 prosent.

Dette ga snittrater for plattformskip under 800 kvadratmeter på rett under 19.000 pund pr. dag, opp fra 10.700 i april, som var den svakeste månedene hittil i år. I forhold til mai i fjor er ratene opp 250 prosent.

For de store plattformskipene endte snittraten på 21.670 pund pr. dag, opp fra 12.860 pund i april.

AHTS'ene opplevde snittrater på meget sterke 30.200 pund pr dag, med en topp på over 45.000 pund i løpet av måneden. Oppgangen var kraftig både fra aprilnivået på 12.450 pund, og i forhold til mai i fjor var ratene opp 360 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere