Gå til sidens hovedinnhold

Maik er eneste som nektes trampoline

Borettslaget har sagt ja til alle trampolinene. Unntaket er trampolinen til Maik Somesarai (11).

– Dette oppleves veldig urettferdig, sier pappa Behrouz Somesarai.

Denne artikkelen er levert av Romerikes Blad.

Trampolinen ble kjøpt i fjor sommer. Da den ble montert opp i mai i år, kom representanter fra styret i borettslaget på døra med beskjed om de ikke fikk bruke den.

Nei fra nabo
Da hadde de allerede en av naboene gitt tydelig uttrykk for at trampolinen til Maik ikke var ønsket.

– Vi har forsøkt å komme til en enighet med naboen om tidspunkt for bruken, men har bare blitt blankt avvist, forklarer faren.

Romerikes Blad har vært i kontakt med naboen, som ikke ønsker å kommentere saken til avisen.

På grunn av sønnens helsetilstand har de en legeerklæring der trampolinen blir trukket fram som et godt innslag i 11-åringens hverdag.

Sosialt viktig
– Jeg har aldri hatt det så gøy noen gang, forteller Maik. – Trampolinen er sosialt viktig før sønnen min, den har gitt ham mange nye venner, opplyser faren.

Etter at borettslaget var på besøk, fulgte familien de nye retningslinjene av året, der alle som ønsker å ha en trampoline i hagen må søke.

Avslag
Da avslaget kom ble de overrasket.

– Naboene rundt her får jo lov, påpeker Somesarai oppgitt.

Huset de bor i eies av Skedsmo kommune, det er derfor kommunen som formelt må søke til borettslaget på vegne av familien.

Styreleder Kjetil Lorentzen bekrefter å ha mottatt 12 trampolinesøknader. Ni er godkjent, to ligger til styrebehandling og én har fått avslag.

– I dette tilfellet er ikke den aktuelle søknaden fullstendig, opplyser Lorentzen.

Han sier han har vært i kontakt med familien for å opplyse om hva som må med i en ny søknad.

Bråkete sommer
– Generalforsamlingen besluttet i våres innføre retningslinjer for bruk av trampoliner. At det er mye støy rundt en trampoline er ikke et ukjent problem, og hos oss eskalerte det i fjor sommer, der styret fikk en masse henvendelser, forklarer Lorentzen.

I en søknad skal det blant annet foreligge en grov skisse over hvor trampolinen skal stå, bruken, og en godkjennelse av naboene.

Fem ja, to nei
I den første søknaden fra Somesarai var antall barn som vil bruke trampolinen tatt med og på hvilke tidspunkt på døgnet den skal brukes. Samt underskriften til fem av sju naboer som ikke har noe imot en trampoline i nabolaget.

Spesielt fra en av naboene mener Somesarai å oppleve ufin motstand. Han synes heller ikke styret i borettslaget har vist særlig smidig het i saken.

Vondt og urettferdig
– En styreleder bør være mer diplomatisk enn dette. For oss er det av helsemessige årsaker viktig å finne en løsning. Dette er bare vondt og urettferdig, sier faren Behrouz Somesarai på vegne av sin sønn.

En ny søknad skal nå gå via Skedsmo kommune og til styret i Karisveien borettslag.

Maik håper på et positivt svar denne gangen, før sommeren er over.

På bakgrunn av Maik Somesarais helsetilstand ber guttens fastlege om at trampolinen må få bli.

Hjelper til med søknaden
Skedsmo kommune eier boligen familien Somesarai bor i. Den første søknaden skrev familien selv, mens kommunen kun videreførte den. Nå trer kommunen støttende til.

– Vi kommer til å ta kontakt med familien for å hjelpe til med nødvendige formuleringer, sier saksbehandler Solbjørg Arntsen i eiendomsavdelingen til Skedsmo kommune.

Hun garanterer kort saksbehandlingstid.

– Vi vet jo at den norske sommeren er kort og at her må vi raskt ut. Saksgangen i denne saken skal ikke stå på oss, understreker hun.

Denne artikkelen er levert av Romerikes Blad.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken