RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Makro-derivatmarked venter god jobbvekst

Sist oppdatert:
Goldman Sachs og Deutche Banks makro-derivatmarked indikerer at det ble skapt flere jobber i USA for januar enn det som økonomene forventer
iMarkedet.no har tilgang til et derivatmarked for spekulanter som styres av storbankene Goldman Sachs og Deutche Bank. Her kan markedsaktørene gjette på utfallet av dagens viktigste maktro-tall, nemlig sysselsettingstallene fra USA.

I den første auksjonen, som ble lukket torsdag kveld, var konsensus i makromarkedet på 225.000 nye jobber for januar 2005. Men hele 14 prosent hadde lagt seg inn med 375.000 nye jobber i de såkalte non-farm payrollstallene.

Økonomer Reuters har snakket med venter en økning i snitt på 200.000 nye jobber, mens Bloombergs anslag er 180.000 nye jobber for januar.

Den andre auksjonen til Goldman Sachs og Deutche Bank blir lukket ca. en halv time før tallene kommer.

Det som har vist seg er at dersom dette anslaget er lavere enn det utfallet var i første auksjon så er det et tegn som tyder på lavere enn ventet for tallene. I motsatt fall er det et positivt signal.

iMarkedet.no vil som vanlig presentere både Non-farm payrollstallene for januar klokken halv tre samt resultatet for den andre auksjonen så snart tallene foreligger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere