RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Makrotall ble som ventet

Sist oppdatert:
Mandag var tallene for private inntekter og utgifter klare. Disse var som ventet i desember
Klokken 14.30 var den amerikanske statistikken over private inntekter og utgifter klare.

På forhånd ventet markedet at inntektene ville øke med 0,2 prosent i desember og utgiftene vil øke med 0,4 prosent i desember.

Fasit ble at inntektene økte 0,2 prosent og utgiftene økte 0,4 prosent.

Forrige måned inntektene nedjustert fra 0,5 prosent til 0,3 prosent, mens utgiftene ble justert fra 0,4 prosent til 0,5 prosent.

Dette er private income/spending - USA

Husholdningens inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere