*Nettavisen* Nyheter.

Maktdemonstrasjon av Cervèlo

Foto: (Håvard Solerød)

Adrian Gjølberg viste nok en gang frem kjempekreftene sine.

06.08.10 19:56

SANDEFJORD (procycling.no): Adrian Gjølberg fra Plussbank Cervelo kom alene til mål på andre etappe i Tønsberg 4-dagers. Han 'stjal' den røde ledertrøya fra lagkamerat Åsmund Sivertsen med ett sekunds margin. Hjemmepublikummet jublet da Adrian er flasket opp som syklist i Tønsberg Cykkelklubb.

Tre Plussbank Cervelo ryttere kom med i et tidlig utbrudd med rundt ti syklister. Det skjedde på den tredje av i alt åtte runder á 20 kilometer.

– Moro på siste runde. Laget fungerte optimalt. Vi snakket sammen på siste runde og ble enige om å gå én etter én. Jeg var den siste som gikk før mål. Alt fungerte etter oppskriften, fortalte Gjølberg til procycling.no etter innkomsten.

Samarbeidsproblemer
Daniel Slåtto Gomnes fra Team Ringerike Kraft kom på tredjeplass. Ringerike-Kraft hadde også med Christer Jensen i bruddet.

I perioder var rytterne i utbrytergruppen lite samatbeidsvillige, men skjerpet seg hver gang hovedfeltet pustet dem i ryggen. På neste siste runde hadde hovedfeltet øyekontakt og kun 35 sekunder å ta igjen, men klarte det ikke.

I kvinner senior vant svenske Sara Olsson andre etappe, og har en ledelse på 5 sekunder sammenlagt. I kvinner junior kom Marthe Emilie Skjolden fem sekunder foran neste, og leder med 13 sekunder sammenlagt.

Hard etappe lørdag
I menn Junior slåss i underkant av 100 ryttere om plasseringene. Idag var det Christian Hannestad fra Ringerike SK som kom alene med fire sekunders margin til nummer to. Fem ryttere kom i forkant av et stort hovedfelt.

Plussbank Cervelo ser ut til å ha et solid tak på 4-dagers rittet i menn Elite så langt. I morgen skal seniorene sykle en knallhard etappe som blant annet inneholder en 5 kilometer lang bakke opp til Skrimfjellet.

Øvrige klasser sykler en 20 kilometer lang løype med start og mål på Stokke som fredag. Stor deltakelse og høy stemning så langt i Tønsberg 4-dagers.

Tønsberg 4-dagers avsluttes søndag.

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Procycling.nos dekning av Tønsberg 4-dagers:
1.etappe: Plusbank-rytter best opp Slottsfjellet

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.