Gå til sidens hovedinnhold

Maktkamp om politisk rådgiver i Senterpartiet

Oslo (NTB): Senterpartileder Liv Signe Navarsete ville sparke olje- og energiminister Ola Borten Moes nærmeste rådgiver, men Borten Moe satte foten ned.

Navarsete la onsdag 26. september fram en liste for partiets arbeidsutvalg over hvem i regjeringsapparatet som skulle ut, inn og rokeres, skriver Dagens Næringsliv. På listen sto blant andre navnene til hele den politiske ledelsen i Olje- og energidepartementet utenom statsråd Ola Borten Moe. Ut skulle statssekretær Eli Blakstad og politisk rådgiver Ivar Vigdenes.

Internt i partiet blir partilederens manglende tillit til begge Borten Moes politiske medarbeidere sett på som en tydelig melding om at olje- og energiministeren skal stagges, skriver avisen.

Av praktiske årsaker fikk Vigdenes beskjed om at avgangen hans skulle utsettes noen dager, men ifølge VG skal situasjonen ha endret seg i helgen. Nå har Vigdenes, med Borten Moes velsignelse, bestemt seg for å bli sittende.

- Jeg er politisk rådgiver til Ola Borten Moe, og jobber for ham så lenge jeg har hans tillit og selv føler jeg har mer å bidra med. Jeg har per nå ikke tenkt å gi meg i Olje- og energidepartementet, og jeg oppfatter at jeg er ønsket av olje- og energiministeren i stillingen, sier Vigdenes

Borten Moe bekrefter at Vigdenes skal fortsette. (©NTB)

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua