RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maktkampen fortsetter i Egypt

Kairo (NTB-AFP-Reuters): Grunnlovsdomstolen er i streik, og opposisjonen lover nye demonstrasjoner. Lite tyder på at uroen i Egypt vil avta før folkeavstemningen om en ny grunnlov om to uker.

Medlemmene av den egyptiske grunnlovsdomstolen er i streik etter at islamister hindret dem i å tre sammen søndag, og den egyptiske dommerforeningen har varslet boikott av folkeavstemningen den 15. desember.

Det var ventet at grunnlovsdomstolen søndag skulle se nærmere på hvorvidt overhuset i parlamentet og grunnlovsforsamlingen er i strid med den gjeldende grunnloven. Dommerne kom imidlertid aldri fram til rettsbygningen på grunn av flere hundre tilhengere av president Mohamed Mursi.

Islamistene hadde tatt oppstilling foran rettsbygningen kvelden i forveien og hindret dommerne fysisk i å møtes, ifølge en uttalelse fra grunnlovsdomstolen.

- Grunnlovsdomstolen vil ikke tre sammen før medlemmene kan operere uten psykisk og fysisk press, heter det i uttalelsen, som betegner søndagen som en «svart dag» for det egyptiske rettsvesenet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere