RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mål om EU-ja i 2015

Elisabeth Grieg
Elisabeth Grieg Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Europabevegelsen vil ha ny folkeavstemning.

Europabevegelsen har satt ned et bredt utvalg for å utrede norsk EU-medlemskap. Utvalget skal ledes av Norges Rederiforbunds tidligere president Elisabeth Grieg. Hun sier til Dagens Næringsliv at fraværet av EU-debatt i Norge er skremmende.

Nestleder i utvalget er det mektige Fellesforbundets tidligere leder Kjell Bjørndalen.

Også Norges delegasjonsleder under EU-forhandlingene i 1994, Eivinn Berg, administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier-Hansen og HSH-direktør Vibeke H. Madsen er blant medlemmene i utvalget.

- Litt feigt
Grieg sier at selv om det over tid har vært et jevnt nei-flertall i befolkningen, så er det «litt feigt at vi ikke tar diskusjonen».

Med en ja-andel nede i 30 prosent i den siste Norstat-målingen, mener Grieg at det vil være realistisk å jobbe for en ny EU-avstemning i 2015.

Hun tror at både Europabevegelsens utvalg, og regjeringens gjennomgang av EØS-avtalen, vil munne ut i en ny EU-debatt her i landet.

- Uten både EU og EØS
Leder i Nei til EU, Heming Olaussen, sier til DN at han ikke kommer til å sove dårlig om natten av initiativet fra Europabevegelsen.

Han mener det bør komme et tredje alternativ på banen, nemlig at «Norge er best tjent med å klare oss uten både EU og EØS».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere