Mål som smakte

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Odd-trener Arne Sandstø pustet lettet ut etter at laget hans endelig fikk hull på byllen mot Stabæk.

24.04.06 10:49

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): To ganger 0-0 på de to første kampene var Tippeliga-fasit for Odd før oppgjøret borte mot Stabæk søndag. På Nadderud klarte endelig Odd å sprekke nullen – på straffespark ved Espen Ruud.

Arne Sandstø var glad for at hans Odd omsider fikk nettkjenning i 1-1-kampen.

- Det hjelper godt på å score mål, det gir troen til neste gang at det faktisk er mulig. Måten det kommer på spiller ingen rolle. Poenget er å skape såpass mye inni boksen at det enten fører til et mål, straffespark eller lignende, sier Sandstø til TV 2 Nettavisen.

Streng pekefinger
Bergenseren har likevel fortsatt mye å sette fingeren på når det kommer til Odds offensive spill.

- Vi er altfor passive, og virker som om vi har for liten tro på de to spissene våre inne i boksen. Dessuten blir vi for stillestående i den siste fasen av angrepene, og da er det lett for motstanderen å forsvare seg, sier Sandstø.

- Er det en spisskrise i Odd?

- I de to første kampene har vi ikke vært gode nok som lag til å skape nok sjanser for spissene. Men i dag var sjansene der for en ordentlig spiss til å score mål på. Når vi må sjonglere mellom fire mann på topp, sier det seg selv at situasjonen ikke er ideell, sier Sandstø.

- Vil Odd lide under det som skjedde rundt overgangene til Espen Hoff og Dylan Macallister før sesongen?

- Ja, dette er to spillere som hadde spilt fast hos oss. Men nå har vi de spillerne vi har, og vi skal gjøre det beste ut av dem frem til sommeren.

Fornøyd spiss
Odd-spiss Chris Joyce maktet ikke å finne nettmaskene søndag. Likevel er han fornøyd med innsatsen.

- Jeg synes vi var det beste laget i dag. Vi var mer positive i angrepsspillet mot Stabæk enn i de to første seriekampene, og det er synd vi ikke satte inn ett mål til, sier Joyce til TV 2 Nettavisen.

Engelskmannen vil ikke gå med på at Odd er inne i en offensiv krise.

- Dette vil løse seg. Vi blir bedre og bedre for hver kamp som går, og vi på topp føler oss sikre på jobben vi skal gjøre fremover, sier den tidligere Newcastle-lærlingen.

Etter kampen mot Stabæk har Odd spilt seks ganger uavgjort på rad i Tippeligaen, denne trenden bekymrer ikke Trener Sandstø.

- Disse uavgjortkampene har nesten utelukkende kommet mot tøffe motstandere som Vålerenga, Brann og Molde. Prestasjonene er dermed ikke for dårlige, men det er krise vi hvis fortsetter å spille uavgjort altfor lenge, avslutter bergenseren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.