*Nettavisen* Nyheter.

Malala: - Hjertet mitt er knust

Fredsprisvinner Malala Yousafzai tar naturligvis nyhetene fra Pakistan svært tungt. Foto: Torbjørn Kjosvold (FMS)

Fredsprisvinner Malala Yousafzai sier hun er knust.

16.12.14 14:21

Fredrprisvinneren er svært nedbrutt etter den meningsløse og kaldblodige terrorhandlingen mot en skole i Peshawar i Pakistan.

Les mer:Over hundre skolebarn drept i terroraksjon

- Uskyldige barn på skolen har ingen plass i en avskyelighet som dette. Jeg fordømmer disse fryktelige og feige handlingene, og står sammen med myndighetene og de væpnede styrken i Pakistan som så langt har gjort en berømmelig innsats for å løse denne grusomme situasjonen, sier Malala i en uttalelse.

- Jeg, sammen med millioner av andre fra hele verden, sørger over disse barna, mine brødre og søstre. Men vi vil aldri bli beseiret, sier hun.

Jagland rystet
Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland sier han er rystet av angrepet på skolen i Peshawar i Pakistan.

- Verden ser med skrekk og vantro på denne voldsomme terrorhandlingen. Mine tanker går til ofrenes familier og venner, og til alle de millionene av pakistanere som håper på en fredelig og demokratisk framtid, sier Jagland til NTB.

Han ber pakistanerne om å fortsette kampen for at barn skal få skolegang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Thorbjørn Jagland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Selv i disse mørke tider vil jeg oppfordre folk i Pakistan til å ikke gi opp håpet og inspirasjonen som nobelprisvinner Malala Yousafzai har gitt oss. Mitt budskap til Pakistans folk er at verden føler for dere. Ikke gi opp. Vår kamp mot denne tankeløse terrorismen må og vil fortsette, sier han.

Brende: - Avskyelig
Utenriksminister Børge Brende (H) er urolig over det økende voldsnivået i Pakistan.

- Jeg fordømmer på det sterkeste terrorangrepet mot en skole i Peshawar i Pakistan i dag. Å angripe barn og lærere på denne måten er avskyelig, sier utenriksministeren.

Beskyttelse av skoler er en prioritet i den norske utdanningssatsingen, ifølge Brende.

- Norge har tatt lederskap i å utvikle internasjonale retningslinjer for beskyttelse av skoler og universiteter i væpnede konflikter. Dette angrepet viser at slike retningslinjer er helt nødvendige. (©NTB)

(©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.