RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Malala er Sakharov-favoritt

Strasbourg (NTB): Den pakistanske skolejenta Malala Yousafzai konkurrerer med den amerikanske varsleren Edward Snowden og tre fengslede, hviterussiske politikere om årets Sakharov-pris.

I EU-parlamentets korridorer er det utdanningsforkjemperen Malala Yousafzais navn som summer før prisen kunngjøres torsdag formiddag.

16-åringen overlevde et Taliban-attentat etter at hun hadde tatt til orde for jenters rett til skolegang. Hun har siden imponert flere med sin utdanningskamp, og hun nevnes også blant favorittene til å vinne årets Nobels fredspris.

Sakharov-prisen er en utmerkelse som EU-parlamentet deler ut til personer eller organisasjoner som har gjort en stor innsats for menneskerettighetene. Den er oppkalt etter den opposisjonelle russiske fredsprisvinneren Andrej Sakharov.

Amerikaneren Snowden er også nominert. Han har lekket dokumenter om amerikansk overvåkingspraksis. De tre hviterusserne som er nominert, ble fengslet etter demonstrasjoner i Minsk i 2010 mot gjenvalget av president Aleksandr Lukasjenko. En av dem er menneskerettsforkjemperen Ales Bialiatski. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere