Gå til sidens hovedinnhold

Malala og Dilek Ayhan er årets brobyggere

Oslo (NTB): Brobyggerprisen for 2013 blir tildelt Malala Yousafzai og Dilek Ayhan. Forfatter og forsker Laila Bokhari får utmerkelsen «Pride of Performance Award 2013».

Malala Yousafzai ble verdenskjent da hun ble skutt i hodet av Taliban for sin kamp for jenters skolegang i Pakistan. Dilek Ayhan har i mange år vært aktiv i norsk organisasjonsliv og har hatt som mål å skape økt deltakelse og positive oppvekstmiljøer for barn og unge med flerkulturell bakgrunn.

- Vi jobber for å få Malala til Norge, slik at hun kan motta prisen i Oslo, sier lederen av 14. august-komiteen i Norge, Aamir J. Sheikh, til NTB. Prisene deles ut på Pakistans uavhengighetsdag, 14. august.

Den norsk-pakistanske forfatteren og forskeren Laila Bokhari får utmerkelsen «Pride of Performance Award 2013» etter å ha jobbet for blant annet FN, Utenriksdepartementet, Forsvarets forskningsinstitutt, Norsk Utenrikspolitisk Institutt og ha vært medlem av 22. juli-kommisjonen. Hun har vist et brennende engasjement for videreføring av en storbedrift som tilbyr gratis skolegang til jenter i Pakistan.

Årets brobryggerbedriftspris deles mellom Magnus Reitan i 7-Eleven og Hanne Løvstad i MyCall. Begge er blant landets mest flerkulturelle bedrifter, og de blir premiert for sitt arbeid med inkludering og integrering i arbeidslivet. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre