*Nettavisen* Nyheter.

Malalas boklansering avlyst i Pakistan

Peshawar (NTB-AFP-DPA): Boka til den unge pakistanske aktivisten Malala Yousafzai skulle tirsdag lanseres på et universitet i Peshawar, men tilstelningen ble avlyst etter press fra lokale myndigheter.

Malala, som nå er 16 år, overlevde da Taliban forsøkte å drepte henne på en skolebuss i 2012. Hun har senere blitt kjent over hele verden for sin kamp for jenters utdanning.

Boka «Jeg er Malala» er oversatt til en rekke språk, og tirsdag skulle den lanseres i Malalas eget hjemdistrikt nordvest i Pakistan. Men politiet nektet å ta ansvar for vaktholdet, dermed ble arrangementet avlyst, ifølge arrangørene.

Malala skulle ikke selv være til stede.

Ifølge Sarfaraz Khan, som er leder ved universitetssenteret som sto som arrangør, har han blitt oppringt av lokale ministre, en universitetsrektor og politioffiserer som alle ba ham om å innstille arrangementet. Da Khan nektet, fikk han vite at politiet ikke kom til å ta ansvar for vaktholdet.

Provinsens informasjonsminister Shah Farman bekrefter at myndighetene har valgt å stanse tilstelningen. Han sier det skyldes mange ulike årsaker, og anklager samtidig arrangøren for å bruke tilstelningen til å få mer støtte fra USA. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.